Er to pladser nok?

Er to pladser nok ?????

Den 3. april kunne Seniorudvalgsformand Søren Rasmussen med glæde i stemmen byde de mange fremmødte velkommen og erklære ”Gæstehuset Vesterløkke” åbnet!

Herefter fulgte et rids af forløbet – fra ide til virkelighed! Et frugtbart samarbejde mellem Kolding Kommune og Støtteforeningen for Hospice Kolding. Søren Rasmussen lagde ikke skjul på, at kommunen var imponeret over den store faglige viden Hospicegruppen havde bidraget med.
Således er Gæstehuset et flot supplement – og et fagligt løft - til kommunens indsats for borgere, der er i livets sidste fase.
Søren Rasmussen rundede sit indlæg af med at takke for et værdifuldt samarbejde.

Dernæst præsenterede Lis Ravn Ebbesen, næstformand i bestyrelsen for Støtteforeningen for Hospice Kolding, første step af Gæstehuset: 2 renoverede stuer m. eget bad og udgang til lille terrasse, et mødelokale samt overnatningsmuligheder for pårørende i en lille lejlighed.

Næste step er et dagcenter med forskellige aktivitetsmuligheder. Bl.a. et køkkenafsnit, en pejs og et orangeri, hvor en plejeseng kan køres ud. Utallige undersøgelser viser nemlig, at naturen er vældig helende på vi mennesker.
Målgruppen for dagcentret er – ud over de, der bor på Gæstehuset – hjemmeboende døende og deres pårørende. Det er et ønske, at dagcentret kan blive en oase – et åndehul – hvor der er mulighed for at få en snak, et spil kort, høre oplæsning eller musik m.m.– samt at få kaffe med friskbagte boller!
Dagcentret skal udelukkende drives af frivillige, hvorfor der er behov for mange flere, der kunne se en opgave i at være sammen med medmennesker i den sidste livsfase.

Lis Ravn Ebbesen orienterede ligeledes om, at Gæstehuset er et trin på vejen til et Hospice i Kolding-området. Samtidig blev det pointeret, at de midler, der er indsamlet til hospice IKKE bliver brugt til Gæstehuset.
Er to pladser nok???? – lød et af spørgsmålene fra de fremmødte. Det er i hvert fald en start…. svarede Lis Ravn Ebbesen. Så må vi se, hvordan det udvikler sig.

Palliations-sygeplejerske Mette Marie Bergsøe orienterede om de erfaringer, der allerede er gjort med de første borgere på Gæstehuset. Om nødvendigheden af et tæt samarbejde med pårørende, egen læge, hjemmeplejen, personalet på Vesterløkke og de frivillige. Om borgernes forskellig-rettede behov, som skal tilgodeses.
På nuværende tidspunkt består gruppen af frivillige af 9 personer, som har gennemgået et uddannelsesforløb afholdt af Hospicegruppen. De frivillige deltager ikke i plejen, men tilbyder at være til stede, at lytte, at samtale, at læse op, at gå/køre en tur, og m.a.

Karina Lorenzen, formand for Social-og Sundhedsudvalget rundede talerrækken af med at give udtryk for glæden over, at Gæstehuset allerede er godt i gang. Ligeledes udtrykte Karina Lorenzen stor respekt for de frivillige, der er gået ind i arbejdet.
Forsamlingen var meget positiv overfor initiativet, fik afklaret flere spørgsmål, ligesom arbejdsgruppen fik gode ideer med videre.

Sluttelig var der mulighed for at bese lokalerne, og her fortsatte en livlig samtale.

Det var en stor glæde at se en god håndfuld politikere og embedsmænd fra kommunen samt en del fagfolk og en stribe af Støtteforeningens Ambassadører blandt de mange interesserede.

Signe Brixen 10.4.19

På vores website bruges cookies til at huske dine indstillinger, statistik og personalisering af indhold og annoncer. Denne information deles med tredjepart. Ved fortsat brug af websiden godkender du cookiepolitikken.
Læs mere.